سندرم تخمدان پلی کیستیک یک اختلال هورمونی است که میتواند باعث ایجاد کیستهای متعدد در تخمدان، رشد غیرطبیعی موها، التهاب و علائم دیگری شود. مقاومت به انسولین در 50 تا 75 درصد از زنان مبتلا به PCOS دیده میشود. انسولین مانند کلیدی است که سلولها را باز میکند و به گلوکز به عنوان سوختی برای تامین انرژی بدن اجازه ورود میدهد. اگرچه بدن انسان در ساخت انسولین بسیار توانمند است، اما در افرادی که به آن مقاومت دارند، انسولین نمیتواند گلوکز را به خوبی به سلولها منتقل کند. نتیجه این وضعیت تجمع گلوکز در جریان خون است که ریسک ابتلا به دیابت را بالا میبرد. بنابراین انتخاب رژیم غذایی در سندرم بسیار حائز اهمیت است.
سایر مقالات : رژیم غذایی WW
علائم سندرم تخمدان پلی کیستیک چیست؟
سندرم تخمدان پلی کیستیک مجموعهای از علائم است و داشتن دو یا چند مورد از علائم و نشانههای زیر میتواند منجر به تشخیص سندرم تخمدان پلی کیستیک شود:
وجود تعدادی کیسه پر از مایع یا فولیکول در داخل تخمدانها که تخمکها را احاطه کردهاند.
سایر مقالات : رژیم غذایی نقرس
پریودهای نامنظم یا قطع یک یا چند پریود به دلیل وقفه در تخمک گذاری
سطح بالاتر گروهی از هورمونها به نام آندروژنها که به عنوان هورمونهای مردانه مانند تستوسترون نیز شناخته میشوند
موهای زائد به خصوص روی صورت و سینه
نازک شدن موهای سر یا طاسی با الگوی مردانه
سایر مقالات : رژیم غذایی کره ای
آکنه
مشکل در باردار شدن
افسردگی و اضطراب
اختلالات خواب یا آپنه خواب
بسیاری از این علائم با سطح بالای هورمونهایی مانند آندروژن و انسولین ارتباط دارد.
اصول کلی تغذیه در مبتلایان به PCOS
سایر مقالات : رژیم قلیایی یا آلکالین
ممکن است این سوال برایتان پیش بیاید که غذا چگونه میتواند به مدیریت علائم PCOS کمک کند؟ به طور کلی سلامت رژیم غذایی در سندرم تخمدان پلی کیستیک، ورزش و اصلاح عادات مربتط با سبک زندگی سالم، مانند خواب و مدیریت استرس، علائم سندرم تخمدان پلی کیستیک را کنترل کرده و ریسک ابتلا به بیماریهای مزمن را کاهش میدهد و کیفیت زندگی زنان را بهبود میبخشد. در ادامه تعدادی از اصول کلی تغذیه آورده شده که میتوانند به بهبود علائم سندرم تخمدان پلی کیستیک کمک کنند.
- ۰۳/۰۴/۱۳