مجله سلامتی

طبقه بندی موضوعی

۱۵۰ مطلب در شهریور ۱۴۰۰ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

هنگامی که افراد برای اولین بار به متخصص ارتودنسی مراجعه می‌نمایند، معمولاً این تصور را دارند که قادر به انتظار کشیدن برای داشتن لبخندی زیبا نخواهند بود. دندان‌های فاصله دار اغلب به مشکل اعتماد به نفس منجر می‌شود و این نکته مهم است که از ظاهر خود راضی باشید. با این حال، باید بدانید که داشتن فضای باز بین دندان‌ها شما را در معرض خطر جدی برای ابتلا به بیماری‌های دهان و دندان مانند بیماری لثه قرار می‌دهد و همچنین می‌تواند نشانه‌ای از مشکلات دیگر مرتبط با سلامتی باشد.

بیشتربخوانید.... ارتودنسی جلو بودن فک بالا

چگونه دندان‌های فاصله دار سلامتی شما را تحت تأثیر قرار می‌دهند

بیماری لثه

داشتن فاصله زیاد دندان‌ها باعث می‌شود تا استفاده از نخ دندان آسان‌تر باشد. با این حال، فاصله‌هایی که بیش از حد زیاد هستند نیز باعث می‌شوند تا متخصصین ارتودنسی آن‌ها را محل‌هایی برای تجمع پلاک نیز بنامند. این موضوع به این دلیل است که غذا و باقی مانده‌های مواد غذایی فضای بیشتری برای تجمع خواهند داشت. با تجزیه‌ای مواد غذایی و باقی مانده‌ها، باکتری‌هایی تولید می‌شود که به بیماری‌های لثه منجر می‌گردد.

سایر مشکلات دندانپزشکی

بیماری لثه و پوسیدگی دندان‌ها به اندازه کافی مشکلاتی ترسناک هستند، اما اینها تنها مشکلاتی نیستند که شما با آن‌ها مواجه هستید. فضای باز بین دندان‌ها، معمولاً مرتب نیستند و دندان‌های نامرتب منجر به سایش و فرسایش طولانی مدت می‌شوند که این امر شما را در معرض درد فک، دندان‌های شکسته یا عدم توانایی در انجام اعمال‌ ترمیم دندان‌ها مانند پر کردن قرار می‌دهد.

سلامتی کلی

فراموش نکنید که تغذیه مناسب با دهان شما آغاز می‌شود. شما باید بتوانید مواد غذایی خود را به درستی بجوید تا سیستم گوارشی شما کارآمد باشد. وقتی فاصلهٔ زیاد دندان‌ها با توانایی‌های مربوط به غذا خوردن تداخل می‌کنند، سوء تغذیه، ناراحتی‌های گوارشی و درد مشکلاتی هستند که ممکن است با آن‌ها مواجه شوید.

درمان فاصله زیاد دندان‌ها

روش ارتودنسی کامل به طور مداوم در حال تکامل است، و شما می‌توانید از گزینه‌های متعدد برای حفظ سلامت خود را از طریق درمان های ارتودنسی استفاده کنید. به عنوان مثال، ارتودنسی نامرئی راه مناسبی برای مرتب کردن دندان‌ها بدون صدمه زدن به ظاهر کلی فرد را ارائه می‌دهد. بسیاری از افراد این روش را ترجیح می‌دهند زیرا اینویزیلاین می‌تواند برداشته شود تا فرد بتواند بدون هیچ گونه مانعی اعمالی نظیر غذا خوردن، ورزش و مسواک زدن را انجام دهد. از سویی دیگر، ارتودنسی ثابت می‌توانند برای کودکان و نوجوانان که ممکن است الاینرهای پلاستیکی خود را به طور منظم استفاده نکنند، مورد استفاده قرار گیرند.

منبع: https://www.chalava.ir/

 

  • admin admin
  • ۰
  • ۰

بهداشت دهان و دندان در هر شرایطی و در هر سنی مهم است، اما دندانپزشکی بارداری از اهمیت خاصی برخوردار است. در دوران بارداری به علت تغییرات هورمونی مادر، خطر ابتلا به بیماری‌های دهان و دندان افزایش می‌یابد. در این دوران لثه‌ها کمی آسیب پذیر‌تر می‌شوند که در صورت بی توجهی در بهداشت دهان، لثه‌ها تحریک، ملتهب و دچار خون ریزی می‌شوند. از آنجا که سلامت دهان مادر ارتباط نزدیکی با سلامت جنین دارد، رعایت نکاتی بسیار ساده می‌تواند به سلامتی مادر در دوران بارداری و پس از آن کمک قابل توجهی کند. بنابراین به زنان باردار توصیه می‌شود به طور منظم به دندانپزشک و یا کلینیک دندانپزشکی زیبایی مراجعه و در صورت هرگونه تغییر در بافت لثه و دندان‌های خود با پزشک متخصص مشورت کنند.

از جمله بیماری‌ها و مشکلاتی که ممکن است در این دوره به وجود آید عبارتند از:

تومور حاملگی یا تومور لثه

گاهی اوقات تغییرات هورمونی در دوران بارداری باعث تغییر حجم لثه می‌شود که به این بافت تغییر حجم یافته و ملتهب تومور حاملگی می‌گویند. این تومور بدون ضرر و خوش‌خیم است که در سه ماهه دوم بارداری برای بعضی از بانوان اتفاق می‌افتد.

بیشتربخوانید... اصلاح طرح لبخند

ژنژیویت حاملگی

شایع‌ترین بیماری در دوران بارداری ژنژیویت است که در اثر این بیماری بافت سطحی لثه ملتهب می‌شود. در دوران بارداری به علت بالا رفتن سطح بعضی از هورمونها این بیماری تشدید می‌یابد.

پیشگیری و مراقبت در دوران بارداری

اگر قصد باردار شدن دارید بهتر است قبل از آن از سلامت دهان و دندان خود مطمعن شوید. تحقیقات و بررسی‌ها نشان از ارتباط بین بیماری لثه و زایمان زودرس دارد. چرا که بیماری‌های دهان و دندان به علت افزایش سطح هورمون‌های زنانه و واکنش با پلاک‌های دندانی تشدید می‌یابند و در نتیجه باعث زایمان زودرس و مشکلات دیگری می‌شود.

بیشتربخوانید... ترمیم دندان شکسته

تشکیل پلاک روی دندان‌ها در دوران بارداری سریع‌تر و راحت‌تر رخ می‌دهد بنابراین از جمله مراقبت‌هایی که در این دوران ضروری بوده شامل موارد زیر می‌باشد:

  • دو بار مسواک زدن در روز را بعد از خوردن هر وعده غذایی و حتی بعد از حالت تهوع‌های صبحگاهی
  • استفاده از نخ دندان بعد از مسواک زدن و خارج کردن باقی مانده مواد غذایی از بین دندان‌ها
  • استفاده از محلول دهان‌شویه به منظور جلوگیری از التهاب لثه
  • انتخاب رژیم غذایی مناسب
  • محدود کردن مصرف نوشیدنی‌های و خوردنی‌های شیرین
  • مراجعه منظم به دندانپزشکی
  • در صورت نیاز به درمان‌های دندانپزشکی در دوران بارداری بهترین زمان سه ماهه دوم بارداری است.

منبع: https://www.bestdentists.ir/

 

  • admin admin
  • ۰
  • ۰

امروز میخوایم در مورد فاصله بین دندان ها حرف بزنیم که میتوانیم این فاصله را به کمک دندانپزشکی زیبایی و لمینت پر کنیم تا به آن شکل دیده نشوند و زیبایی سابق خود را به دست آورند.

فاصله بین دندان ها و راه بستن فاصله ها

فاصله بین دندان ها که امروزه در افراد زیادی مشاهده میشود و در اصطلاح علم پزشکی به این فاصله ها دیاستم گفته می شوند اکثرا این فاصله برای دندانهای جلو پیش می اید که بیش تر به چشم میخورد. داشتن این فاصله مطمینا شما را حتی در خندیدن نیز به مشکل خواهد انداخت مخصوصا در خانوم ها که زیبایی بیشتر برای آن ها مد نظر است.

بیشتربخوانید... ترمیم دندان

علت فاصله بین دندان ها

فاصله بین دندان ها میتواند علت های زیادی داشته باشد که ما در زیر تعدادی از آن ها را مورد بررسی قرار میدهیم: این فاصله میتواند به این علت باشد که در بچه ها ، وقتی دندانهای شیری می روید سایز این دندان ها عوض نمی شود ولی با افزایش سن آن ها و بزرگ شدن اندام ها فک آن ها نیز رشد خواهد کرد و اندازه آن بزرگ تر خواهد شد. این فاصله میتواند به علت هم سایز نبودن فک و دندان های شما باشد که این مورد در بزرگسالان بیشتر به چشم میخورد و ما معمولا این مورد را در دندانهای لترال یا پیشین بیمار می بینیم. فرنوم لب بالا نیز میتواند یکی از این علت ها باشد.این بیماری نیز اکثرا در دندان های جلو گزارش شده است.

نحوه درمان فاصله بین دندان ها

1.اولین راه درمان ارتودنسی دندان می باشد شما با ارتودنسی میتوانید بهم ریختگی شدید دندان ها را درست کنید و حتی با این روش میتوانید ترتیب دندانهایی را که مرتب نیستند نیز مرتب سازید و فاصله آن ها با همدیگر را تنظیم کنید.

بیشتربخوانید... سفید کردن دندان

2.جراحی فرنکتومی یکی دیگر از راه های درمان می باشد که اگر این جراحی در سنین پایین انجام شود، دندانها به جای خود بر می گردند و فاصله بین دندانها متناسب خواهد شد.

3.گاهی حتی این نامرتبی مربوط به بیماری لثه می باشد که شما با عمل آن میتوانید دندان هایتان را به فاصله مخصوص خود برگردانید. اگر این راه ها جواب نداد دندان ها را یا اورتودنسی( ارتودنسی ثابت و یا ارودنسی نامرئی ) می کنند، یا با درمانهای ونیر کامپوزیت و یا لمینیت دندان و یا روکش کردن دندانها، این فاصله رفع خواهد شد.

 4.استفاده از روشهای ونیر کامپوزیتی یا لمینت دندانی و یا روکش دندان ها نیز برای زمان هایی مناسب است که سایز دندان ها کوچک باشد.

 گاهی نیز اگر فاصله دندان ها خیلی زیاد باشد و یا دندانی از دست رفته باشد از ایمپلنت دندان و بریج استفاده می شود.

منبع: http://www.gymju.ir/

 

  • admin admin
  • ۰
  • ۰

اکثر افرادی که بیش از اندازه چاق هستند، به سختی نفس می کشند و تنفس آن ها با خس خس همراه است. معمولا در چنین شرایطی، انگشت سرزنش به سمت آسم می رود. همچنین ممکن است بیمار سابقه ی آسم داشته باشد اما با افزایش وزن علائم آن بیشتر از پیش بروز کند. اگرچه تحقیقات انجام شده در این زمینه تقریبا جدید هستند، اما همه ی آن ها رابطه ی بین چاقی و آسم را تایید و اعلام کرده اند که اضافه وزن هم در این میان بی تقصیر نیست.

بیشتربخوانید... برنامه غذایی کتوژنیک

آسم چیست؟

آسم یک بیماری مزمن است که مجاری هوا را تحت تاثیر قرار داده و تنفس را برای بیمار مشکل می کند. مجاری هوای منتهی به ریه در بدن بیماران مبتلا به آسم ملتهب و تنگ می شود. مجاری تنگ شده شدیدا به آنچه که در هوای محیط وجود دارد، حساس می شوند. این امر منجر به بروز علائم آسم از قبیل موارد زیر می شود.

  • سرفه
  • خس خس کردن
  • تنگی نفس
  • تنگی قفسه سینه

در صورتی که آسم شدید باشد، مواردی همچون تضعیف فعالیت های روزانه و عدم توانایی در تکلم هم به چشم می خورد کاهش وزن به طور کلی یک قدم بزرگ به سوی سلامتی هر فرد چاق است. اما برای بیماران آسمی، کاهش وزن مانند یک معجزه عمل می کند. بر اساس تحقیقات و آزمایشات انجام شده، اقدام به کاهش وزن در بیمارن آسمی باعث بهبود علائم آسم در آن ها می شود. کاهش وزن همواره به عنوان یکی از اساسی ترین گزینه های درمان آسم برای بیماران چاق در نظر گرفته می شود. اگرچه موارد دیگری مثل ترک سیگار و جلوگیری از تحریک آلرژی نیز باید مراعات شوند، اما کاهش اضافه وزن مفرط در درمان آسم یک فاکتور کلیدی است.

بیشتربخوانید... عمل لاغری برای درمان فشار خون

از آنجایی که تنفس حیاتی ترین عمکرد بدن برای زنده بودن است، هر گونه اختلال در آن باید در سریع ترین زمان ممکن رفع شود. رژیم غذایی و ورزش راهکار معقولی برای کاهش وزن سریع نیستند. برای چنین مواردی جراحی لاغری بهترین روش ممکن است. جراحی هایی مثل عمل ساسی معده و یا اسلیو معده باعث کاهش حجم معده شده و با سرعت معقولی، وزن بیمار را به حد نرمال می رسانند. پس از جراحی لاغری مشکلاتی مثل آسم نیز بر اثر کاهش وزن از بین می روند. به عبارت دیگر، جراحی لاغری یک روش غیر مستقیم برای بهبود آسم محسوب می شود. با این بهتر است افراد مبتلا به آسم که ازبیماری چاقی رنج می برند  برای کسب اطلاعات بیشتر با یک متخصص جراحی لاغری مشورت کنند.

منبع: https://www.dandooneman.ir/

 

  • admin admin
  • ۰
  • ۰

از انجایی که دوران بارداری یک از حساس‌ترین دوران زندگی بانوان است. بنابراین باید در انجام بسیاری از فعالیت‌ها تجدید نظر و با دقت و با راهنمایی متخصص تغذیه، ورزش‌ها و داروهای لازم را انتخاب کنید. برای انجام خدمات دندانپزشکی زیبایی نیز باید بسیار دقت کرد و ملاحظات لازم را انجام داد.

بیشتربخوانید... معالجه خشکی دهان

با توجه به موارد گفته شده نکات زیر باید در زمان ارتودنسی در بارداری مد نظر گرفته شود:

در دوران بارداری دندان‌ها و لثه‌ها به علت تغییرات هورمونی و افزایش جریان خون حساس‌تر می‌شوند. وجود این حساسیت در کنار درد طبیعی ناشی از ارتودنسی ممکن است برای مادران باردار دردناک باشد. به علت تغییرات هورمونی در این دوران قابلیت جا به جایی دندان‌ها افزایش پیدا می‌کند و این موضوع بر روند درمان ارتودنسی اثر می‌گذارد. در اینجا پزشک متخصص با انتخاب بهترین نوع بریس متناسب با شرایط مادر باردار، برای دستیابی به بهترین و مطلوب‌ترین نتیجه تخصص و تجربه خود را به کار می‌گیرد. افزایش هورمون‌های استروژن و پروژسترون می‌تواند به واکنش‌ لثه به جرم و پلاک را تحت تاثیر قرار دهد. این امر ممکن است باعث افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های لثه شود. ایجاد این وضعیت در مادران بارداری که ارتودنسی کرده‌اند(یا نکرده‌اند) امری طبیعی است. اگر برای درمان ارتودنسی در دوران بارداری نیاز به کشیدن یک یا چند دندان باشد. بهتر است درمان را به بعد از زایمان موکول کنند چرا که برای کشیدن دندان نیاز به داروی بی حسی است که برای سلامت نوزاد خطر دارد. در این دوران مراقبت از دندان‌های سیم‌کشی شده بسیار دشوار است. مادران بارداری که در دوران بارداری خود تهوع صبحگاهی دارند استفاده درست از کش‌های ارتودنسی و نگهدارنده‌های ارتودنسی را برای آنها محدود می‌کند. کاهش اشتها و حالت تهوع از دیگر علائم دوران بارداری است حال اگر در این دوران ارتودنسی هم انجام شده باشد غذا خوردن را دشوارتر می‌کند. بعد از تهوع باید به خوبی دندان‌های خود را مسواک بزنند زیرا اسید ناشی از مواد لا به لای دندان‌ها باقی می‌ماند، و آسیب جدی به دندان‌ها وارد می‌کند. بناراین مراقبت و رعایت بهداشت دهان و دندان در این دوران با وجود ارتودنسی بیشتر از قبل احساس می‌شود. هنگام قرار دادن براکت‌ها در دهان، دستکاری و یا جا به جایی آنها نیازی به بی حسی و استفاده از داروی آرام بخش نیست. بنابراین بانوان بارداری که تمایل به ارتودنسی دارند نباید نگران این موضوع باشند.

بیشتربخوانید.... جرم‌گیری دندان

برای آشنایی با بهترین متخصص ارتودنسی در کرج و تهران و هم چنین داندانپزشکی زیبایی ( بریج دندان، پروتز دندان و یا ایمپلنت دندان و ...) میتوانید به سایت ما مراجعه کنید.

منبع: http://www.karajortho.ir/

 

  • admin admin
  • ۰
  • ۰

درمان های ارتودنسی در زمان بارداری دارای شرایط ویژه‌ایی می‌باشد. بدن تمام بانوان در دوران بارداری دستخوش تغییرات قابل توجهی می‌شود. مادران با رعایت اصول مراقبت جسمی، روحی و عاطفی در حقیقت سرمایه‌گذاری ارزشمندی را انجام می‌دهند که فرزند شاد و سالم ثمره آن است. طبیعی است که حفظ سلامت دهان و دندان نقش مهمی در سلامت کلی بدن دارد و نباید در این دوران نادیده گرفته شود. 

انجام ارتودنسی در دوران بارداری

چنانچه رادیولوژی دندان را پیش از بارداری انجام داده‌اید، می‌توانید با خیال راحت و بدون ترس از آسیب دیدن جنین درمان ارتودنسی را ادامه دهید، البته با توجه به تجربه بارداری پیشین و توصیه‌های متخصص ارتودنسی باید ملاحظاتی را در نظر بگیرید و اقدامات احتیاطی لازم را رعایت کنید. اما اگر باردار هستید یا فکر می‌کنید که باشید، اما هنوز عکس دندان نگرفته‌اید، بهتر است جنین در معرض اشعه ایکس قرار نگیرد و درمان ارتودنسی (از انواع ارتودنسی های جدید به ارتودنسی ثابت، ارتودنسی متحرک، ارتودنسی نامرئی و... میتوان اشاره کرد) را پس از زایمان شروع کنید.

بیشتربخوانید... درمان ارتودنسی قبل از جراحی فک

محدودیت‌ها و ملاحظات ارتودنسی در دوران بارداری

  • لثه بعضی بانوان متورم می‌شود و به همین دلیل ارتودنسی ناراحت‌کننده‌تر از حد معمول می‌شود. البته متورم شدن لثه‌ها در صورت مراجعه منظم به متخصص ارتودنسی مشکلی ایجاد نمی‌کند، اما چون استفاده از بسیاری از مسکن‌های معمول در دوران بارداری مجاز نیست، تحمل ناراحتی گاهی دشوار می‌شود.
  • تغییرات هورمونی قابلیت جابجایی دندان‌ها در دهان را افزایش می‌دهد و این امر بر درمان ارتودنسی اثر می‌گذارد.البته متخصصان کلینیک در این مورد نیز مانند همیشه بیماران را راهنمایی می‌کنند.
  • هر گونه تغییر در وضعیت دندان یا بافت‌های پیرامون آن باید به سرعت توسط متخصص ارتودنسی بررسی شود، چون ناراحتی‌های لثه اثر جانبی نامطلوب و پیش‌بینی نشده‌ای را بر روند درمان و سلامت مادر و نوزاد به جا می‌گذارد.
  • هنگام قرار دادن بریس در دهان، دستکاری یا جابجا کردن آن، نیازی به بی‌حسی یا دریافت داروی آرام بخش نیست؛
  • پس به بانوان توصیه می‌شود تا هنگام تصمیم به انجام ارتودنسی مسئله غذا خوردن با بریس در دوران بی‌اشتهایی و تحمل حالت تهوع را در نظر بگیرند.

منبع: https://www.karajdentists.ir/

 

  • admin admin
  • ۰
  • ۰

روکش دندان چیست؟

زمانی که دندان‌ها در معرض پوسیدگی قرار می‌گیرند اگر برای درمان آنها زود اقدام کنیم و آنها را ترمیم کنیم به راحتی ترمیم شده و نیاز به دستکاری چندانی از جانب دندانپزشک یا مراجعه زیاد به کلینیک دندانپزشکی شبانه روزی ندارد. اما گاهی پوسیدگی به حدی زیاد است که ساختمان دندان تا حد زیادی تخریب شده است و در اینجاست که روکش دندانی استفاده می‌شود.

بیشتربخوانید.... درمان های ارتودنسی دندان

انواع روکش دندان

روکش‌های فلزی: همانطور که نامش مشخص است تمام بخش پوشش دهنده دندان از فلز است. این نوع روکش بسته به نوع فلزات موجود در آلیاژ آن به رنگ زرد یا سفید موجود هستند. از مزایای این روکش این است که  خراش دندان  بسیار کم صورت می‌گیرد. از آنجایی که کاملا روی دندان قرار می‌گیرد ماندگاری بالایی دارد.

بیشتربخوانید... لمینت دندان پر شده

روکش‌های سرامیکی: این روکش‌ها از نوعی چینی به نام پرسلن ساخته می‌شوند. در مواردی که زیبایی در اولویت اول باشد از روکش‌های سرامیکی استفاده می‌شود. این روکش‌ها طبیعی‌تر به نظر می‌رسند چرا که در ساخت آنها فلزی به کار برده نشده است. از آنجای که ساختار این نوع روکش‌ها ضعیف هستند فقط برای دندان‌های جلویی استفاده می‌شوند.

روکش‌های Pfm (ترکیب سرامیک و فلز): این روکشها ترکیبی از هر دو روکش فلزی و سرامیکی هستند. این ترکیب در واقع ترکیبی از زیبایی و استحکام است. بخش فلزی این روکش دورتا دور دندان را پوشش می‌دهد و استحکام روکش را سبب می‌شود و بخش سرامیکی هم قسمت زیبایی روکش را به عهده دارد. استحکام و دوام این روکش نسبت به روکش سرامیکی بیشتر است. اما این روکش‌ها در مواردی ممکن است لعاب روی روکش از بین برود و باعث سایش دندان مقابل می‌شود..

بیشتربخوانید... ریتینر ارتودنسی

روکش دندان زیرکونیوم: یکی از انواع روکش‌ های سرامیکی است که به کمک فریم‌های زیرکونیومی تقویت می‌شوند. این نوع روکش ها از نظر ساختاری مشابه روکش‌های Pfm اما به جای فلز در مرکز روکش از زیرکونیوم استفاده می‌شود. زیرکونیوم از لحاظ استحکام مشابه آلیاژهای فلزی و یا حتی بیشتر از آنها است و ظاهری سفید رنگی دارد. این نوع روکش از بهترین نوع روکش‌ها محسوب می‌شوند چرا که هم استحکام بالا  دارند و هم از لحاظ زیبایی ظاهری زیبا به دندان می‌دهند.

طول عمر و ماندگاری روکش‌های دندان: متاسفانه روکش هم مانند دندان دچار پوسیدگی می‌شود ولی با رعایت بهداشت دهان و دندان می‌توانیم عمر مفید روکش را افزایش دهیم.

منبع: https://www.tehranortho.ir/

 

  • admin admin
  • ۰
  • ۰

چند هفته اول بعد از گذاشتن دستگاه های ارتودنسی بیشترین ناراحتی را تجربه خواهید کرد، به خصوص اگر دندانهای شما بسیار نزدیک به هم باشند یا به اصطلاح دندان های شما دچار شلوغی و کراودینگ باشند. زیرا قبل از نصب بریس ارتودنسی باید بین برخی دندان ها اسپیسر یا فضانگهدارنده قرار بگیرد که این میتواند کمی دردناک باشد.

درد ارتودنسی تا کی ادامه دارد؟

مدت زمان درد درمان های ارتودنسی چندان زیاد نیست و نهایتا بعد از یک هفته شما هیچ دردی تجربه نمیکنید تا زمانی که دوباره برای تنظیم بریس ها به متخصص ارتودنسی خود مراجعه کنید. طی هر جلسه، این متخصص بریس های شما را دوباره تنظیم میکند و ممکن است دوباره درد ارتودنسی را تجربه کنید. البته تجربه همه افراد یکسان نیست و کمی متفاوت است.

 10 روش برای تسکین و درمان درد بعد از ارتودنسی

غذاهای نرم بخورید

خوردن غذاهای سخت نه برای دندان ها و نه برای اجزای مختلف بریس شما مناسب نیست. کلا بعد از درمان سعی کنید بیشتر غذای نرم بخورید و از خودرن غذای سفت و سخت خودداری کنید.

بیشتربخوانید....  ارتودنسی از داخل

از بی حس کننده کمک بگیرید

یک راه ساده برای تسکین درد در روزهای اول بعد از ارتودنسی(ارتودنسی متحرک، ارتودنسی نامرئی، ثابت و...)، مالیدن داروهای موضعی و بی حس کننده دهان است.

مسکنهای بدون نسخه

گزینه دیگر تسکین درد ارتودنسی استفاده از داروهای بدون نسخه ضد درد است. اگر بعد از قرار ملاقات با متخصص ارتودنسی خود همیشه احساس ناراحتی می کنید ، یک ساعت قبل از ویزیت شدن داروی ضد درد را مصرف کنید.

بیشتربخوانید... ارتودنسی اینویزیلاین

کمپرس یخ تهیه کنید

کمپرس یخ یا آب سرد باعث کاهش التهاب و بی حسی دهان می شود.

از معجزه آب یخ غافل نشوید

اگر دارو در دسترس ندارید و یا نمیتوانید از کمپرس یخ استفاده کنید دست کم یک لیوان آب یخ درست کنید و برای چند دقیقه در دهان خود قرار داده و در تمام دهان خود بچرخانید.

موم ارتودنسی بگیرید

در همان جلسه که ارتودنسی ثابت شما انجام میشود احتمالا متخصص ارتودنسی به شما مومی میدهد که میتواند مانع از تحریک لثه ها و داخل دهانتان با بریس میشود. موم را به بخش های تیز بریس بمالید تا پوششی بین بخش زبان، لثه و فضای داخلی لپ های شما با بریس ها شود.

از ترکیب نمک و آب ولرم استفاده کنید

درحالی که اغلب توصیه میشود درد ارتودنسی در دهان را با آب سرد و کمپرس یخ تسکین دهید اما میتوانید از ترکیب آب ولرم و نمک نیز برای این منظور استفاده کنید.

لثه خود را ماساژ دهید

کاری که کمتر کسی برای تسکین درد ارتودنسی انجام میدهد ماساژ لثه است. از آنجا که دندان ها در داخل لثه قرار دارند،  حرکت آن ها باعث تحریک لثه میشود و شما از جانب لثه درد جزئی حس خواهید کرد.

بهداشت دهان و دندان را بیشتر رعایت کنید

مهمترین چیزی که باید هنگام استفاده از بریس به یاد داشته باشید این است که برای جلوگیری از پوسیدگی دندان و التهاب لثه، باید هم دندان های و هم بریس ها را به صورت منظم تمیز نگه دارید.

صبور باشید

احتمالاً مهمترین نکته برای طی دوره تنظیم بریس ها و تسکین درد ارتودنسی، صبر و حوصله باشد.

منبع: https://www.lachine.ir/

 

  • admin admin
  • ۰
  • ۰

افراد بسیاری به منظور انجام ابدومینوپلاستی به پزشک مراجعه می کنند و پزشک نیز پس از شنیدن خواسته ها و نیاز هایشان، جراحی لاغری را به آنان پیشنهاد می کند. علت این امر درک نادرست افراد از جراحی ابدومینوپلاستی است. در واقع ابدومینوپلاستی نوعی جراحی زیبایی بوده که بر خلاف جراحی لاغری در جهت درمان بیمار انجام نمی شود. اما هدف عمل اسلیو معده یا عمل ساسی معده که از بهترین روش لاغری هستند، درمان چاقی مفرط و تغییر رویه زندگی بیمار می باشد.

ابدومینوپلاستی (جراحی زیبایی شکم) چیست؟

ابدومینوپلاستی عملی است که طی آن چربی ها و پوست های اضافی شکم برداشته شده و عضلات شکم سفت می شود. نتیجه ی این جراحی دائمی و همیشگی است و بیمار می تواند پس از جراحی با داشتن رژیمی سالم استایل جدید خود را حفظ کند.

بیشتربخوانید... کم خوابی و چاقی

چه کسانی کاندید خوبی برای ابدومینوپلاستی هستند؟

تصمیم انجام جراحی های زیبایی کاملا شخصی بوده و علت انجام آن ها نیز در هر شخص متفاوت است. ابدومینوپلاستی نیز ممکن است به دلایل مختلفی انجام گیرد. بهترین کاندید برای  انجام این جراحی افرادی هستند که علاوه بر برخورداری از سلامت کامل و دوری از سیگار، وزنی ایده آل داشته و انتظارات واقع گرایانه ای از نتیجه ی جراحی ابدومینوپلاستی داشته باشند. در صورت داشتن هر یک از ویژگی های زیر، شما کاندید خوبی برای این جراحی به حساب می آیید.

  • به کمک ورزش و رژیم لاغری توانسته اید وزن کم کنید اما چربی های شکمتان هنوز آب نشده و نافرم هستند.
  • پس از بارداری، پوست و عضلات شکمتان کشیده و شل شده است.
  • پس از کاهش وزن بسیار، دور شکمتان پوست های اضافه آویزان شده است.
  • با اینکه خوش هیکل هستید اما همیشه شکم دارید.

بیشتربخوانید... جراحی لاغری شکم و پهلو

مقایسه جراحی لاغری با ابدومینوپلاستی

ابدومینوپلاستی نوعی جراحی زیبایی است که برای زیباسازی و اصلاح نواقص شکم پس از کاهش وزن بسیار یا بارداری یا هر اتفاق دیگری انجام می شود. در واقع این جراحی نباید به عنوان روشی برای درمان چاقی مفرط یا حذف چربی های احشایی در نظر گرفته شود. چربی های احشایی یا شکمی در بین ارگان های بدن انباشته می شوند که ابدومینوپلاستی نمی تواند آنها را درمان کند. این چربی ها سمج ترین ها هستند و به همین دلیل بسیار سخت آب می شوند. این چربی ها در صورت آب نشدن، می توانند منجر به دیابت نوع دو، مقاومت انسولین، سندروم ایکس و دیگر بیماری های مرتبط با چاقی شوند در صورتی که بیمار از چاقی مفرط رنج می برد بهترین راه حل دائمی، انجام جراحی لاغری است. عمل اسلیو معده یا انواع دیگر جراحی های لاغری روشی برای کاهش چربی ها و کاهش سطح BMI بدن می باشند. به همین دلیل در صورتی که نیاز به جراحی لاغری دارید به سراغ ابدومینوپلاستی نروید زیرا کمکی به آب کردن چربی هایتان نخواهد کرد.

منبع: مجله لاغری و تناسب اندام دکتر عبدو

  • admin admin
  • ۰
  • ۰

تجهیزات درمان های ارتودنسی دندان مانند بریس‌ها ممکن است غذاهایی که باعث ایجاد و رشد پلاک روی دندان می‌شوند را جذب کنند. بدون انجام اقدامات مراقبتی صحیح، این پلاک‌ها باعث تغییر رنگ دندان‌ها می‌شوند. برای حفظ شکل خوب دندان‌ها پس از هر وعده غذایی یا میان وعده‌ها دندان‌های خود را با خمیردندان‌های حاوی فلوراید مسواک کنید. استفاده از نخ دندان یا مسواک‌های بین‌دندانی می‌توانند به شما در برداشتن باقیمانده غذاها در لابلای سیم‌کشی‌ها و بریس‌ها (ارتودنسی نامرئی، ارتودنسی ثابت و...) کمک کند. این اقدامات مراقبتی را با استفاده دهان‌شویه‌های حاوی فلوراید که می‌توانند قسمت‌هایی از دهان که با مسواک و نخ دندان نمی‌توان به آنها دسترسی پیدا کرد را تمیز کنند، کامل کنید.

بیشتربخوانید... ارتودنسی یا لمینت

چه نوع دهان‌شویه مناسب شما است؟

دهانشویه‌های مختلف اثرات متفاوتی در سلامت دهان و دندان شما دارند. انتخاب دهان‌شویه یک مرحله بسیار مهم است. شما باید بدانید که چرا دهان‌شویه را انتخاب می‌کند. اگر لثه‌های شما مشکل دارد یا احتمال بروز مشکل در آنها وجود دارد باید دهان‌شویه‌های حاوی مواد آنتی باکتریایی را انتخاب کنید. اگر دندان‌های شما مستعد پوسیدگی هستند باید دهان‌شویه‌های حاوی فلوراید را تهیه کنید.

بیشتربخوانید... پوسیدگی دندان حین ارتودنسی

سلامت لثه

دهانشویه‌های ضدعفونی‌کننده برای کاهش بسیاری از باکتری‌های روی لثه و اطراف آن طراحی شده‌اند. استفاده از دهان‌شویه‌های ضدعفونی‌کننده به کاهش احتمال ابتلا به جینجیویتی کمک می‌کند.

فلوراید

فلوراید یک ماده مفید برای سلامت دهان و دندان است و به پیشگیری از پوسیدگی دندان‌ها کمک می‌کند.

بوی بد دهان

با این که دهانشویه‌ها برای پیشگیری از تجمع باکتری‌ها در دهان طراحی شده‌اند اما بسیاری از افراد از آن برای رفع بوی بد دهان استفاده می‌کنند.

چگونه از دهان‌شویه استفاده کنیم؟

استفاده از دهانشویه‌ها واقعاً کار ساده‌ای است. شما می‌توانید قبل از مسواک کردن یا نخ دندان کشیدن یا پس از آنها از دهان‌شویه استفاده کنید. مهم نیست؛ هر موقع که به یاد آورد‌ید می‌توانید از دهان‌شویه‌ها استفاده کنید. موقع استفاده از دهان‌شویه‌ها در طول روز مهم نیست فقط باید 30 تا 60 ثانیه آنها را در دهان خود قرقره کنید. ممکن است چند هفته طول بکشد تا شما نتایج حاصل از استفاده از این دهان‌شویه‌ها را مشاهده کنید اما زمانی که در نوبت بعدی به بهترین متخصص ارتودنسی مراجعه می‌کنید خواهید دید که ارزشش را داشته است.

جهت مطالعه بیشتر پیرامون ارتودنسی دندان کلیک کنید.

 

  • admin admin